Tusen takk for innsatsen!

Helt ærlig så har det vært vanskelig å motivere for innsats i supporterklubben i det siste. Ikke er jeg fremtiden heller, så hvorfor gidder jeg?

Svaret er enkelt; Jeg elsker I.K. Start. I dag fikk jeg den ultimate belønning – fantastisk innsats av gutta i gult og svart og et deilig poeng! Tusen takk skal dere ha gutta, det var en stor opptur å se dere i andre omgangen mot Odd i dag. Dere prøvde og turde, og det kunne like gjerne blitt tre poeng. Fantastisk deilig å se!

Samtidig tenker jeg i mitt stille sinn; hvor er dere alle som gikk mann av huse da vi tok eliteserien med storm under Tom Nordli for noen år siden? Start trenger ALLE som den 12. mann i kampen om veldig viktige poeng og fornyet status på øverste nivå,  der vi så absolutt bør være. Vi har ikke de store lokale profilene akkurat nå, men de er på vei, det er jeg helt sikker på.

2014-12-27 14.39.25 (767x1024)I mine øyne må vi tebage te røddane for å komme videre. Hva er det Start er kjent for? Jo – teknisk, leken og offensiv fotball, og vi har truffet mange sjeler på den veien, fra overalt i hele landet. Start har hatt mange gode årganger juniorspillere, helt fra vi ble beste klubb i Norway Cup mange ganger på 70- og 80-tallet. Vi var også overlegne da vi banket RBK på Lerkengal i juniorcupfinalen for noen år siden, med herlig leken fodball av godt gammelt Startkaliber. Ikke fordi det burde væren en sensasjon, men fordi vi hadde det klart beste laget.

Jeg tror Start er på rett vei, men jeg tror også at hele organisasjonen må ta med seg at Sørlendinger virkelig ønsker å se lokale talenter i utvikling få SPILLETID på førstelaget – og at vi er vant til at er de gode nok så kan de være så gamle de vil. Jeg husker godt at Erik Mykland fra Risør, den gang på Bryne, ble hentet til Start av legendariske Karsten Johannessen – ikke fordi han var ung, men fordi han hadde noe helt spesielt. Og resten er historie….

Jeg er ikke et sekund i tvil om at disse talentene, og denne nye Myggen – han finnes et sted der ute, og meget mulig på Sørlandet. Da må Start og moderklubb ha en relasjon som er bra for alle parter, og i dette tilfellet hviler dette ansvaret helt klart på Start. Hvis man vil ha en god relasjon og uvikling både for breddeklubbene lokalt og egen satsing, så må man ta grep.

Uansett er det utrolig gøy å se gutta kjempe som løver i dag, og få et velfortjent poeng mot slutten, det var fantastisk! Det er belønning for all innsats på trening i vinter, og utrolig godt å se. Her er det både erfaring og talent i hauer og spann…..

Resten av sesongen gleder jeg meg til, og fodball er som vanlig best på stadion!

Heia Start!