Intervju med supporterkoordinator Line Duus

1) Hva er dine hovedoppgaver som supporterkoordinator?

Som supporterkoordinator er en av mine hovedoppgaver å fungere som en plattform for kommunikasjon mellom organiserte og uorganiserte grupper av klubben. Jeg skal også sørge for at politi, lokale sikkerhetsvakter og bortelag tilegner seg og deler generell kunnskap som igjen bidrar til en god opplevelse av en fotballkamp. Å bidra til å forbedre og sikre kommunikasjon og øke gjensidig kunnskap og forståelse mellom ulike supportere og klubb er også en av mine oppgaver. Man kan jo si jeg skal fungere som et bindeledd mellom klubb og supportere.

2) Er det noe du vil gjøre annerledes i år enn i fjor?

2015-04-24 17.35.24 (640x417)Det skjedde mye i sesongen i fjor som ikke gjorde min jobb som SK lett. Jeg lærte mye av den på godt og vondt og hadde det alt annet enn kjedelig. Vet en del mente og følte at Tigerberget kom i andre rekke. Skjønner at det virket slik, men hadde dialogen med Frode som da var leder hele tiden. I år blir jo samarbeidet med Tigerberget på en helt annen måte i og med at feltet er kun for medlemmer. Fokuset mitt blir derfor vridd mer over på supporterklubben i år, samtidig som jeg også vil være der for Ultras 1905 skulle de trenge meg.  Jeg er klar for å forsøke å bygge bro mellom supportergrupperingene, men da må viljen være der fra alle. Jeg vil også sette litt mer fokus på hva som faktisk er mine oppgaver og ikke ta på meg alle de «ekstra» oppgavene jeg gjorde i fjor.

3) Hvilke utfordringer ser du med at Tigerberget flytter fra T1 til A1?

Nå som Tigerberget flytter fra T1 til A1 er det et par utfordringer jeg ser kan bli reelle. Den ene er rett og slett plassering i forhold til bortesupportere. Vi kommer i år mye nærmere på et vis og kan risikere å ikke bli hørt i forhold til antallet vi er og antallet bortesupportere som kommer. Jeg frykter litt også for rekruttering til feltet når vi nå får en mye dårligere plass enn rett bak mål. Når det er sagt vil jeg oppfordre alle som er medlemmer til å komme på feltet og bidra med den stemmen de har. Ikke stå å snakk med sidemannen eller la vær å syng selv om ikke andre rundt deg synger. Vi trenger all den hjelp vi kan få for å vise at vi er lagets 12 mann og at Sør Arena er VÅR arena.

4) Hva tror du skal til for å overbevise stadioneier om at kontrollert pyro/blussing lar seg gjennomføre på Sparebanken Sør Arena, og hvordan jobber du med denne saken?

Akkurat nå virker lovlig pyro på Sør Arena langt unna. Jeg syns det er veldig synd at vi ikke får lov til dette som en av de få i tippeligaen….Det finnes mange andre klubber med lignende stadioner der dette er lov. Pyro er tøft og det setter en helt annen ramme på kampen. Når det er sagt har jeg ikke gitt opp kampen for å få det til. Jobbingen med å få det til har vært lagt litt på is nå, men jeg skal begynne å ta tak i dette igjen. Jeg har en plan for hvordan jeg vil jobbe med dette videre sammen med Tigerberget, men vil foreløpig holde dette for meg selv.

5) Hva er ditt beste Startminne?

Mitt beste Startminne er uten tvil sølvsesongen i 2005. Den entusiasmen som var i Kristiansand da var helt sinnsyk bra. Det var en sesong der det meste klaffet hver kamp, byen stod på hue og supportermiljøet var på topp. Vi stod på gamle stadion på en provisorisk tribune som tok 500 personer og som du følte ville svikte hver kamp. Skulle man være sikker på å kunne stå der måtte man være der 1 time før kampstart. Det var fullt trøkk hele kampen og ikke minst hadde vi et lag fullt av lokale gutter og ekstremt mange på landslaget. Borteturene var det også vanvittig mange folk på.

6) Hvilke forventninger har du til denne sesongen?

I forhold til årets sesong forventer jeg å se et Start lag som er sugne på å vise at de er bedre enn prestasjonene i fjor. Jeg vil se et Start lag som virkelig blør for drakta og spiller med hjertet utenpå drakta. Gutta viste i fjor at de kan spille den fotballen både de og vi som supportere vil se. Stabæk hjemme i fjor er et prakteksempel. Det som er så synd og irriterende er at det ikke blir stabile resultater som varer, men jeg har trua på at Start gutta får vist hva som bor i de over tid. Ny sesong, blanke ark og alle muligheter er til stedet. Jeg gleder meg også til å se hva Steinar Pedersen kan klare og har trua på at han kan gjøre det bra.

«Jeg vil helt til slutt oppfordre alle til å komme på stadion hver gang Start har hjemmekamp og reise på bortekamper. Gutta trenger vår støtte uansett. Fotball er best på stadion»

Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny sesong som supporterkoordinator. En gang Start, alltid Start!

Gul og svart hilsen, Line Duus