Ønsker å bygge supporterkultur

– Målsettingen vår for 2016 er å bygge en supporterklubb og supporterkultur som både Start, byen og hele Sørlandet kan være stolte av. Vi vil ha en supporterklubb hvor alle kan føle seg inkludert og som alle kan identifisere seg med. Vi ønsker å øke antallet aktive medlemmer og jobber med å få det til på litt lengre sikt. For at spillerne skal føle støtten vår, noe som er helt uvurderlig, så trenger vi flere folk for å høres bedre. Spesielt ønsker vi flere ungdom inn, sier leder Jorunn Stomnås noen dager før alvoret tar til på Sparebanken Sør Arena.

Nytt felt

IMG_3141Som kjent er det fra Starts side fokus på å samle tilskuerne og gjøre stadion mer intim i år. Det er også noe mange har gitt innspill til klubben om. Derfor er hele nedre etasje på kortsiden gjort om til familietribune, og supporterne flyttet til felt A1 på langsiden. – For å få en best mulig stemning på feltet har vi i år valgt å ikke ha for stor ståtribune. Vi vet at ved å få folk til å stå tettere, vil det bli lettere å få til høyt volum. Vi ønsker å få med ALLE på supporterfeltet på sanger og rop, at vi blir en mer sammensveiset gjeng, og at Start føler støtten vår mer enn noen gang. I tillegg er det viktig at alle føler seg inkludert. Dette vil igjen gi utslag i bedre stemning, mener lederen av Tigerberget.

Vennebillett

Det selges både sesongkort og enkeltbilletter på A1. Enkeltbilletter må kjøpes i billettlukene på stadion, og medlemskort i Tigerberget må fremvises. Nå rommer A1 ca. 200 plasser, men feltet utvides ved behov. Ordningen med vennebillett på Sparebanken Sør Arena gjør at alle som har sesongkort kan kjøpe inntil fem vennebilletter i løpet av sesongen. Disse betaler bare 100 kroner hver for billetten. Ordningen gjelder også på A1. Første gang trenger ikke vennen å være medlem av Tigerberget, men man må melde seg inn om man forsetter å stå på feltet med vennebillett. – Hvis folk vil oppleve Startkamper på en helt annerledes måte, så bør de prøve å være på supporterfeltet. Det kan virkelig ikke sammenlignes med å sitte taus på en stol, sier Jorunn med en krystallklar oppfordring om å bidra aktivt til å lage stemning på Starts hjemmekamper.

Sportslige forventninger

Start har et ungt lag, og en ny tydelig trener som terper på detaljer og har stort fokus på treningshverdagen. Ekspertene spår oss ikke uventet en ny tøff sesong, men hvilke forventning har styret i supporterklubben til Start denne sesongen? – Vi håper at de ikke kommer til å ligge og kjempe i bunnen og holder seg på trygg plass. At vi kommer til å få se flere unge, lokale spillere utvikle seg mer og mer, er også viktig. Det er alltid mye å gjøre i tiden før sesongstart, men nå gleder vi oss veldig til sesongen sparkes i gang!