Pressemelding

Da det har vært mye spekulasjoner, spesielt i sosiale medier, om hvorfor ikke de alternative grupperingene er på supporterfeltet i år, ser vi oss nødt til å komme med en uttalelse. Mange aner ikke hva det er snakk om, og vi ønsker nå å utdype dette litt mer. Det er riktig at Tigerberget har ønsket at supporterfeltet skal være forbeholdt medlemmer av supporterklubben. Dette betyr likevel ikke at de alternative grupperingene har vært nektet. I en epost skrevet til dem har vi sagt at de er velkomne på lik linje med alle andre. Det vil si at de må være medlemmer av supporterklubben, følge vårt opplegg og våre vedtekter. I praksis betyr dette blant annet at både vi og Start har mer kontroll på alle som er på feltet, og kan blant annet slå ned på uønsket adferd. Ingenting hadde vært bedre enn om alle kunne stå samlet på denne måten, vi er der tross alt av samme årsak, nettopp for å støtte IK Start. Denne e-posten har vi aldri fått svar på, men vi registrerer at det prates om at vi har nektet dem adgang, noe vi altså ikke har.

Vi har aldri lagt skjul på at vi synes Ultras-grupperingen lager mye liv på tribunen, men de har dessverre også forårsaket mye vondt, noe som har satt både IK Starts og Tigerbergets rykte i vanry. Dette har hovedsakelig skjedd på borteturer, dermed er det ikke alle som har fått med seg hvor galt det faktisk har vært. Vi har familier med barn som har vært redd for å være i nærheten av dem, nettopp på grunn av hendelser som har skjedd. Slikt kan ikke vi i supporterklubben være bekjent av. Vi tok dem også med oss på en bortetur i fjor, noe som endte med en ekstraregning på rengjøring av bussen og totalnekt fra busselskapet på å ha de med igjen. Året før fikk Tigerberget en regning på et ødelagt sete på bussen, dette også forårsaket av personer fra samme gruppering. Har vi stått sammen og sunget på stadion, har som oftest Ultras latt være å synge med hvis Tigerberget har startet sanger. Vi er avhengig av gjensidig respekt, og det er faktisk problemet her, og nettopp derfor har vi satt de kravene vi har.

Mange mener at Start og Tigerberget må snu og tillate at de får stå på supporterfeltet uten å bli medlemmer. Vi i styret er opptatt av rettferdighet og mener at det blir helt feil om noen skal særbehandles. Mange har også i år kjøpt både sesongkort og medlemskap i Tigerberget, nettopp på grunn av at det i år er kun for medlemmer. Skal vi bare dolke disse i ryggen? Nei, mener vi i styret. Det vil være et stort tillitsbrudd fra oss om vi går tilbake på dette.

Vi har stor tro på at Tigerberget, med eller uten de alternative, kan lage liv på stadion. Men folk må gå i seg selv. Vil vi ha en supporterklubb vi kan være stolt av, så må alle bidra. Det er faktisk så viktig for laget at det kan være avgjørende om de klarer å gi det lille ekstra som kan resultere i poeng. Styret gjør all jobben på frivillig basis, men vi kan ikke synge for dere. Er dere med?

Styret i Tigerberget
6. april 2016

Tigerberget-175x175