God supporterskikk

God supporterskikk

Før kampen:

Ta kontakt med motstanderens supporterklubb før kamp. Avtal utesteder, plassering på tribune, eventuelle nachspiel og/eller fellesarrangementer. Møt opp i god tid før kampstart og gi laget ditt en god velkomst under oppvarmingen.

På kamp:

Du er på fotballkamp for å se kampen, ikke for å sette ny personlig rekord i promille. Din rolle som supporter er å støtte ditt lag – uansett. Konsentrer deg om å rope frem ditt lag, i medgang og motgang. Hetsing av egne spiller godtas ikke. Det er i motgang laget ditt trenger mest støtte. Uansett er utfall med rasistiske utsagn og voldstrusler ikke akseptabelt. Homohetsing, vitsing på folks handicap, familie osv. bør unngås. Unngå meningsløse provokasjoner som å gi andre supportere finger`n osv. Hetsing må ha et snev av saklighet og ta utgangspunkt i hva folk selv har valgt å være eller gjøre. All bruk av fysisk vold, spytting, kasting av ting på dommere, spillere og andre supportere eller tilskuere er uakseptabelt. Hvis noen av dine supportere gjør dette, få dem vekk fra tribunen.

Etter kampen:

Forlat ikke banen før kampen er slutt og ditt lags spillere har forlatt banen. Takk laget ditt for innsatsen, uansett kamputfall. Vær god vinner og la det tapende lags supportere i fred. Hvis dere taper, ikke gjør dere til dårlige supportere ved å lage bråk på vei hjem.

Generelt:

Hold deg sammen med dine egne supportere – før, under og etter kampen, samt inn og ut av tribunen. Alle fotballsupportere har en ting felles: fotballinteressen. Uten supportere for andre lag forsvinner moroa på tribunen og utenfor. En kamp er på 2×45 minutt med «hat». Ellers er vi venner, med helt ulik oppfatning av hvilket lag som er Norges beste og hvilket lag som har de beste supporterne. Norgesflagget skal ikke ligge på bakken, ei heller supporterflagg. Alt supporterutstyr, uansett lag, skal behandles med respekt. Opplever du bråk eller unødige provokasjoner, si fra til din supporterklubb, som tar det opp med motstandernes supporterklubb. Hvis ikke det hjelper, bruk Supporteralliansen.

Kilde: Norsk Supporterallianse (NSA)