Velkommen til Kristiansand!

Vi prøver her å samle litt nyttig informasjon for dere som tenker på å ta turen til Sørlandets hovedstad, og som kanskje har lyst til å få med dere litt mer enn kampen (som dere uansett taper).

Men til det viktigste først. Sparebanken Sør Arena ligger et par kilometer øst for sentrum av Kristiansand i bydelen Lund (adresse Stadionveien 21). Det er litt kronglete å komme til og fra selve stadionområdet, så dere må beregne litt tid på dette. Drosje fra sentrum til stadion koster omtrent 150-200 kroner, og det går en rekke busser forbi rett i nærheten (Østre Ringvei – øst for sentrum).

Billettinfo: Bortesupporterne er plassert på felt I1 gjennom inngang 3, nærmest sjøen eller på baksiden når dere ankommer stadion. Det er egen kiosk for bortesupportere i tilknytning til feltet.

Sør arena kart

 

Overnatting

Kristiansand er som kjent en utpreget sommerby, og på denne årstiden kan det være vanskelig å finne ledig overnatting. Bestill derfor i god tid. Budget Hotell og Sia (ferieleiligheter) tilbyr rimelig overnatting for de som ønsker å prioritere reisebudsjettet på noe annet enn overnatting. Ferieleilighetene på Roligheden er åpne for leie i perioden 20. juni til 30. august, og ligger bare ca. 500 meter fra Sparebanken Sør Arena og like langt fra badeplassen Bertesbukta, nærmest ideell beliggenhet altså.

Opplevelser

Om dere har tid, er fiskebrygga med sin unike atmosfære – og Odderøya, vel verdt et besøk. Ravnedalen er en annen og litt mer skjult naturperle, som befinner seg i bydelen Grim bare en drøy kilometer fra Kvadraturen. Her finner du også Cafe Generalen, som serverer utsøkte burgere, og som arrangerer intimkonserter hele sommeren. Andre gode matopplevelser kan du få hos Mother India, som er kåret til Norges beste indiske restaurant, eller Le Monde. Sjøhuset og Bakgården Bar og Restaurant er også gode alternativer. Er du litt mindre kresen og vil ha god mat for en rimelig penge kan Snadderkiosken og Lotus (kinesisk) anbefales.

Langs strandpromenaden i Østre Strandgate ved Scandic Hotel finner du Bystranda, som er en av fem strender i Norge som har blått flagg. Dette er et nydelig aktivitetsområde for store og små – med badestrand, sandwolley og lekeapparater, som virkelig er verd et besøk. I juli arrangeres også musikkfestivalen Palmesus på bystranda, en av Norges desidert beste musikkfestivaler.

 

2010-08-01 12.51.27 (800x533)

Bilde fra Tall Ships Races 2010

Lenker;

Kristiansandportalen

Visit Kristiansand

Hva skjer i Kristiansand (facebook side)