Blø for drakta!

Mjelde er visstnok mer motivert enn noen gang, men har likevel ikke evnet å motivere spillerne de siste kampene. Ikke finnes det noen trylleformel på dette heller, men mot Viking i morra må spillerne gi svar på tiltale. Er det noe ingen Startsupportere vil tolerere, så er det laber innsats i det nærmeste vi kan komme et lokaloppgjør, borte mot Viking. Det står om mye mer enn tre poeng, det handler om stolthet og ære. Så mot Viking vil vi se heltente spillere fra første til siste spark på ballen.

2014-12-27 14.39.25 (767x1024)Etter den fatale kampen på Mosidemoen ble det ikke sagt noenting offentlig fra ledelse eller trener, bortsett fra en unnskyldning på facebook fra Even Brandsdal. Mens andre trenere av utslåtte elitelag gav tydelig beskjed utad om at dette ikke kan tolereres, så la Start lokk på hele greia. Hvordan tror man dypt sårede supporterne reagerer på dette, er det rart det stilles spørsmålstegn ved motivasjonen? Vel er Start anno 2015 et ungt lag med mange nye fjes, og prestasjonene vil svinge, men kampen mot Vindbjart var så til de grader flau at de som har øverste ansvar burde lagt seg langflate og vist misnøyen tydelig, for på banen var det totalt dødt, og det har dessverre fortsatt – det er kanskje ikke rart hvis man ikke skal kunne være tydelig overfor alle om at et minstekrav er hundre prosent innsats.

Mot Bodø Glimt hadde laget visstnok en veldig bra inngang til kampen, uten at det var mulig å se i det hele tatt når dommeren blåste i fløyta. Alle vet at selvtillit er et nøkkelord, og at laget gav bort denne på Moseidmoen. Når man er i flytsonen og har marginene med seg i medgang et det motsatt når man er inne i en dårlig periode, men hvordan kan man spille på seg selvtillit om ikke innsatsen ligger i bunn?

Så er det kanskje sånn at kampene har kommet for tett på en ung og tynn spillerstall i det siste, det er mulig. Men når Start for tredje år på rad viser akkurat samme tendens i mai måned, så må det var lov å stille noen spørsmål. Hvorfor ikke bruke Segberg, Wichne og Salvesen da, som ville gitt noen andre en pause – hvorfor ikke prøve noe man ikke har gjort før?

Mot Viking vil vi se engasjement og innsats fra alle – spillere, trenere og ledere. Alle må by på seg selv om dette skal snus. Det holder ikke at et par stykker gjør det, ALLE må gjøre det, alle må gå i krigen for Start. Det er nok bare på den måten vi kan håpe at Start spiller i eliteserien også neste år. Jeg er sikker på at det er mulig å få til, men uten hundre prosent innsats og engasjement fra alle blir det veldig vanskelig.

Så da er det nokså lett å mane til at vi som supportere går foran og viser vei med støtte fra tribunen uansett hva som har skjedd de seneste kampene. Vi får gå til kamp med hjerte utforbi skjorta, som vi forventer av spillerne, og gi alt vi har for at de skal kjenne at vi er her for dem, og håpe på at det er nettopp det løftet de trenger for å gå i duellene og vinne dem, for idrettsklubben og for alle som er glade i klubben.

I.K Start te æ dør!