TIFO

Tifo

Tifo er en forenkling av det italienske ordet tifosi, som betyr supporter. Med tifo mener man tribunearrangementer utført av supportere. Tifo kan komme i form av store og små bannere, flagg, plakater, kasteruller eller lignende og arrangeres i all hovedsak ved spillernes entre før kamp. Tifo har utspring helt tilbake til ultraskulturens blomstring i Italia60- og 70-tallet. Hvert år blir «Gullblusset» delt ut av Norsk Supporterallianse for å hedre det en utvalgt jury mener er årets beste norske tifo.

Tigerberget har sin egen tifogruppe som ledes av Christina Bråten og Alf. J. Tapper, og gruppa trenger flere folk! Arbeidet dreier seg om å mekke tifo og planlegge og organisere showene.  Gjennomføringen vil det alltid være behov for flere folk til å delta på. Styret har bestemt at Tifo er noe vi skal satse på i 2016. Tifoshow skal alltid holdes hemmelig, slik at det blir en overraskelse for publikum. Har du lyst til å være med å gjøre en innsats på dette feltet er det bare å ta kontakt (post@tigerberget.no).

Bruk av pyroteknikk er noe de fleste supportere ønsker seg. Det visuelle uttrykket med pyro er enormt kult. Noen supporterklubber har fått lov til å bruke pyro på stadion etter søknad, mens andre, som oss, aldri har lykkes med dette (på ny stadion). Men vi gir aldri opp. Norsk Supporterllianse har flere ganger forsøkt å komme i dialog med NFF om et reglement for dette som kan gjelde for alle klubbene, og det er og blir stor forskjell på hvem som tillater dette og ikke. I dag må hver enkelt supporterklubb søke om å få gjennomført show med pyroteknikk, selv om det finnes produkter som ikke må antennes (av damp). Tigerberget har vært i gjentatt dialog med stadioneier om bruk av pyroteknikk på enkelte av Starts hjemmekamper uten å møte velvilje. Det er visstnok umulig å koble ut brannalarmen i deler av stadion, og selv om supporterklubben har sagt de kan bidra med kvalifiserte brannvakter har svaret alltid vært negativt, skjønn det den som kan….

Norsk Supporterallianse har laget en egen side med tips og råd om tifo – LES MER

 

2015-04-12 17.40.32 (2) (640x531)