Takk!

Jeg kjenner på mye følelser i kveld, men aller mest takknemlighet. Vi fikk en ekstrasjanse, og tok vare på den. Dagens stall er ikke gode nok for eliteserien neste sesong, men det er god grunn til å si takk for innsatsen til både ledelse, spillere, trenere og ikke minst SUPPORTERE i denne stund, for vi klarte det – mot alle odds.

2014-12-27 14.39.25 (767x1024)En mer trøblete sesong, gitt utgangspunktet vi fikk servert i fanget allerede før alvoret hadde begynt, skal du lete lenge etter. Tilsvarende har jeg aldri opplevd i mitt lange supporterliv. Realitetene ble skissert tydelig før vi kom i gang med sesongen, det er så mange økonomiske lik i skapet at vi risikerer skifteretten og tredjedivisisjon, om klubben i det hele tatt skal bestå.

Så kan man selvfølgelig stille spørsmålstegn med valgene. Å selge den offensive kompetansen vi hadde i Asante og Tripic mot småpenger var kanskje ikke bare noe man måtte, hvis man hadde hatt sportslig kompetanse som fikk gjennomslag? I år var det økonomi, og kun dette som hadde fokus. Derfor ble det også en lidelse av en sesong for alle som er glade i Start og offensiv teknisk fotball.

OK, så da var premissene satt. Hvorfor skal da noen i det hele tatt gidde å stille opp på kamp og støtte laget? Vel, det gjorde vi, til og med i større antall enn foregående sesong. Det er smått utrolig, og en vanvittig tillitserklæring til klubben og de grep klubben måtte ta. Sørlandet ville ha Start i eliteserien – ferdig snakka!

Selvfølgelig må mye skje om vi skal henge med neste sesong som begynner om litt over tre måneder, men vi er der, vi har fremdeles mulighet til å vise frem offensiv teknisk fotball med en Daniel Aase som begeistrer publikum, hvis vi tør og vil. Er det ikke det Start alltid har stått for? Jeg håper vi kan samle flere spillere fra Sørlandet i Start, og fortsette en langsiktig satsing på talentarbeid, for da er jeg sikker på at vi har et lag godt forankret i eliteserien i lang tid.

I dag er jeg bare lykkelig!

Dag Esben Fredriksen

I.K. Start te æ dør