Takk for meg…

Jeg har hatt ulike roller i Tigerberget i flere perioder siden oppstarten midt på åttitallet, og burde kanskje ikke involvert meg igjen i fjor, men tiden er nå i høyeste grad moden for å la andre overta jobben med hjemmesiden, så dette blir mitt siste innlegg her. Jeg kommer alltid til å bry meg, men når ikke meningene er verdt noe lengre er det på tide å takke for seg.

Jeg har tro på at Start har noe på gang, og særlig satsingen på talentene på G-16 og det faktum at Start har veldig interessante lokale profiler nå i Aase fra Lond, Sigurdssen fra Øya og Rasmussen fra Løngdal gjør meg varm om hjerterota. Det blir sykt gøy å følge utviklingen til disse.

Det er sannsynligvis utopi å tro at det er mulig å samle supportergrupperingene på et felt på stadion, selv om mange skulle ønske at det lot seg gjøre. Jeg håpet også lenge på dette, fordi vi alle gjør en innsats for Start på feltet, og da kan vi være så uenige vi vil ellers har jeg tenkt, men det stikker som de fleste vet dypere enn dette. Fjorårssesongen ble innledet med et samarbeidsmøte, og vi skulle prøve å gjøre det beste ut av det på feltet – samlet. Det begynte greit, og vi hadde en veldig god hjemmekamp mot Vålerenga da det var kanonstemning på hele feltet. Dessverre varte det ikke lenge….

Ultraskulturen startet i Italia på 1960 tallet, som et oppgjør mot «finkulturen» og makteliten, i fotballen som ellers, hvor stemnining på stadion og effekter som pyroteknikk/bluss stod sentralt, noe også Tigerberget har jobbet for de siste årene, uten at stadioneier på Sparebanken Sør Arena (sameiet, ikke Start) har vært mulig å få i tale.  I forhold til publikummere generelt er Ultras veldig dedikerte som supportere, men også uten respekt for «andre» supportere. De vet og er alltid best. Hvorfor skal vi ikke kunne stå sammen med den stemmen vi har, uten å kritisere eller dømme, det lurer jeg på? Vi er ikke like, og komme aldri til å bli det. Hvis ikke vi aksepterer ulikhetene vil vi aldri lykkes, om målet er å samles for Start og best mulig oppbacking for de gule og svarte?, jeg vet ikke….

Kanskje er det riktig å samles under en uavhengig paraply, kalt hva den vil for meg, men Startfænsen har vært nevnt. Uansett må det da være takhøyde for å bidra som den man er, enten det er med å synge høyest, veive med flagg, eller gi jernet som forsanger. Alle må være velkomne. Jeg skulle ønske at Ultras var enige, men iføle kulturen er dette ikke godt nok, det er viktigst å ikke følge strømmen, men å ha noe eget, og det er kun de som er hundre prosent dedikert til fotballkulturen med full fokus på liv på stadion som er akseptert. Vel og bra det, men er det ikke best om alle bidrar med det de kan?

Vi kan gjerne fortsette å rakke ned på hverandre som vi har gjort de siste årene, men jeg gidder ikke dette noe mer. Det bør være mulig å oppføre seg, og det bør være mulig å samle alle gode krefter for Start og den stemninga vi egentlig alle ønsker på stadion. Ferdig snakka.

Takk for meg!

Dag Esben Fredriksen